Laat ik beginnen dat ik trots ben dat ik een recensie mag schrijven. Ik doe dat met alle plezier.
Het begon in september 2016 tijdens de cursus “Begeleider Hersenwerk voor Honden”. Tijdens deze tweedaagse cursus stelde Marleen mij vragen, die ervoor zorgden dat mijn hersenen overuren gingen draaien. Ik had het gevoel dat Marleen mij al jaren kende, maar ik kan jullie verzekeren dat dit niet het geval was. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt.

Ik ben vervolgens naar haar site gegaan om te lezen wat achtergrond was. Daar las ik over “Coachen aan de keukentafel” en toen wist ik het heel zeker. Als iemand mij verder kon helpen met het verbeteren van mijn leven dan was Marleen het wel. En zo is het gekomen.

Eind vorig jaar zijn Marleen en ik het avontuur aangegaan. Waarom een avontuur, zul je je misschien afvragen. Dat zal ik uitleggen: Ik heb al veel coachtrajecten gehad via mijn werkgevers, maar op één of andere manier hebben deze trainingen geen zoden aan de dijk gezet. Tijdens het intakegesprek vertelde Marleen mij dat het om een proces zou gaan waarvan het einddoel niet vast stond. Dat was even schrikken, want mijn ik ben gewend om te werken met einddoelen. Dat hoort bij mijn werk als Business Intelligence Consultant en in de lessen en lesopbouw in mijn hondenschool.

Marleen vertelde dat de weg naar het einddoel belangrijker is dan het doel op zich. Dat was dan ook weer duidelijk, ik moest heel anders gaan denken, maar ik ben het proces aangegaan. Tijdens de diverse sessies, die in een informele sfeer bij haar thuis plaatsvonden, hebben we veel goede gesprekken gevoerd. Ik kreeg opdrachten mee met als doel mijzelf beter te leren kennen. En ik kan je zeggen dat we op de goede weg zijn.

Kernkwaliteiten Marleen:
– Marleen kan goed luisteren.
– Marleen heeft aan een paar woorden genoeg om het probleem te analyseren.
– Marleen kan snel schakelen en speelt in op wat nú belangrijk voor mij is in mijn proces.
– Marleen zet je met een paar gerichte vragen aan het denken.
– Marleen is een zeer prettig persoon om mee te werken.

Het proces is nog niet ten einde maar ik maak sprongen vooruit. Soms val ik terug in de oude gewoontes, maar dit hoort bij het proces. Want zoals Marleen het zo mooi zegt: “In het begin zijn het brokstukken die opgeruimd worden en op het einde blijft er alleen nog gruis over, dat af en toe door de wind opgeblazen wordt. En dan moet je het gruis weer bij elkaar vegen.”

Het is fijn dat ik in Marleen een back-up heb. Ik kan altijd op haar terugvallen wanneer ik ergens mee zit. Marleen heeft mij ook geleerd dat ik fouten mag maken, maar meer nog dat “niets fout is”.

Marleen, ik ben blij dat ik je ontmoet heb. Bedankt voor alles. Ik ben er nog niet maar ik ben op de goede weg!

De weg naar het einddoel is belangrijker dan het doel op zich
Gratis InZicht sessie