Scherp, origineel en met oog voor authenticiteit

Marleen is mijn vaste ‘sparringpartner’ als het gaat om teksten die ik schrijf. Ik kan zelf echt behoorlijk schrijven, daaraan mankeert het niet. Marleen is echter de overtreffende trap. Scherp, origineel en met oog voor authenticiteit. Oftewel, mijn tekst blijft wel mijn tekst en blijft dus in mijn schrijfstijl.
Marleen is in staat om breed naar een tekst te kijken. Hoe gaat de leek dit lezen? En hoe de professional? Dat voegt veel toe als het er om gaat een tekst af te stemmen op een brede doelgroep.
Wat verder heel fijn is in het samenwerken met Marleen, is het overduidelijke plezier dat ze in haar ’tekstwerk’ heeft. Haar plezier enthousiasmeert; het stimuleert me om zelf m’n tekst weer beet te pakken nadat zij daarop haar suggesties heeft gegeven.

Alfred Ballast

Enorm groot inlevingsvermogen in mensen

Als (h)ondernemer wil ik graag zaken delen met de wereld om me heen. Dit doe ik dan in de vorm van een blog, een artikel in een tijdschrift of in een lesboek voor studenten. Ik weet inmiddels dat ik niet zo’n hele goede tekstschrijver ben. Mijn zinnen lopen vaak niet lekker of ze lezen gewoon niet lekker weg. Dan biedt Marleen de uitkomst. Zij redigeert mijn teksten, waarna ze goed leesbaar zijn. Marleen heeft niet alleen veel kennis over honden, ze heeft ook een enorm groot inlevingsvermogen in mensen. Ze kan teksten zo herschrijven dat ze erg herkenbaar, eigen en in mijn stijl blijven, maar veel beter te lezen zijn. En ondertussen, bij een heerlijk kopje koffie of thee, stelt ze dan die ene vraag. Die vraag waar ik vaak niet gelijk een antwoord op heb, maar die blijft hangen. Zo’n vraag die je aan het denken zet. Je kent het wel…zo’n vraag die je blik op de wereld of jezelf net even verandert.

Inge van Harte

Direct vanaf het eerste contact voelde ik mij prettig bij haar

Vanuit de hondenwereld kende ik Marleen al. Direct vanaf het eerste contact voelde ik mij prettig bij haar. Ze straalt een bepaalde rust uit, en weet vaak precies de juiste ‘snaren’ te raken.

In het verleden heb ik al bij diverse professionals om hulp gevraagd, wat mij daarin vaak tegenviel was het gebrek aan reflectie. Ik weet zelf heel goed waar mijn knelpunten liggen, alleen heb ik iemand nodig die er vanuit een andere hoek naar kijkt.

Ik had het gevoel dat Marleen mij dit kon bieden. En dat gevoel bleek tijdens het eerste gesprek al juist te zijn. Heel voldaan ben ik naderhand naar huis gereden.

Marleen luistert goed naar wat ik zeg, maar ze luistert nóg meer naar de woorden daarachter en weet die voor mij te verwoorden. De vragen die ze stelde hielden mij vaak op de terugweg nog bezig, ze zette mij aan het ‘werk’, maar zonder dat te benoemen. Dát was precies waar ik naar op zoek was.

Ook toen ik aangaf het traject op pauze te willen zetten, vanwege privé redenen, was ze er voor mij. Ik wil, wanneer daar weer ruimte voor is, het traject voortzetten, en bij Marleen voel ik me niet bezwaard dat weer aan haar te vragen.

Voor mij nog geen gesloten hoofdstuk, maar wel één waar ik direct al baat bij had!

Judith

De weg naar het einddoel is belangrijker dan het doel op zich

Laat ik beginnen dat ik trots ben dat ik een recensie mag schrijven. Ik doe dat met alle plezier.
Het begon in september 2016 tijdens de cursus “Begeleider Hersenwerk voor Honden”. Tijdens deze tweedaagse cursus stelde Marleen mij vragen, die ervoor zorgden dat mijn hersenen overuren gingen draaien. Ik had het gevoel dat Marleen mij al jaren kende, maar ik kan jullie verzekeren dat dit niet het geval was. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt.

Ik ben vervolgens naar haar site gegaan om te lezen wat achtergrond was. Daar las ik over “Coachen aan de keukentafel” en toen wist ik het heel zeker. Als iemand mij verder kon helpen met het verbeteren van mijn leven dan was Marleen het wel. En zo is het gekomen.

Eind vorig jaar zijn Marleen en ik het avontuur aangegaan. Waarom een avontuur, zul je je misschien afvragen. Dat zal ik uitleggen: Ik heb al veel coachtrajecten gehad via mijn werkgevers, maar op één of andere manier hebben deze trainingen geen zoden aan de dijk gezet. Tijdens het intakegesprek vertelde Marleen mij dat het om een proces zou gaan waarvan het einddoel niet vast stond. Dat was even schrikken, want mijn ik ben gewend om te werken met einddoelen. Dat hoort bij mijn werk als Business Intelligence Consultant en in de lessen en lesopbouw in mijn hondenschool.

Marleen vertelde dat de weg naar het einddoel belangrijker is dan het doel op zich. Dat was dan ook weer duidelijk, ik moest heel anders gaan denken, maar ik ben het proces aangegaan. Tijdens de diverse sessies, die in een informele sfeer bij haar thuis plaatsvonden, hebben we veel goede gesprekken gevoerd. Ik kreeg opdrachten mee met als doel mijzelf beter te leren kennen. En ik kan je zeggen dat we op de goede weg zijn.

Kernkwaliteiten Marleen:
– Marleen kan goed luisteren.
– Marleen heeft aan een paar woorden genoeg om het probleem te analyseren.
– Marleen kan snel schakelen en speelt in op wat nú belangrijk voor mij is in mijn proces.
– Marleen zet je met een paar gerichte vragen aan het denken.
– Marleen is een zeer prettig persoon om mee te werken.

Het proces is nog niet ten einde maar ik maak sprongen vooruit. Soms val ik terug in de oude gewoontes, maar dit hoort bij het proces. Want zoals Marleen het zo mooi zegt: “In het begin zijn het brokstukken die opgeruimd worden en op het einde blijft er alleen nog gruis over, dat af en toe door de wind opgeblazen wordt. En dan moet je het gruis weer bij elkaar vegen.”

Het is fijn dat ik in Marleen een back-up heb. Ik kan altijd op haar terugvallen wanneer ik ergens mee zit. Marleen heeft mij ook geleerd dat ik fouten mag maken, maar meer nog dat “niets fout is”.

Marleen, ik ben blij dat ik je ontmoet heb. Bedankt voor alles. Ik ben er nog niet maar ik ben op de goede weg!

Eugène Vogels

Ze weet de juiste snaren te raken om je te laten omdenken

Ik ben zo blij dat ik de stap heb genomen om met Marleen het coaching traject aan te gaan.

Het duurt bij mij altijd maanden / jaren voordat ik het achterste van mijn tong laat zien.
Bij Marleen was dit anders.

Door haar persoonlijkheid, vriendelijkheid en de huiselijke sfeer waar je in terecht komt en de juiste vragen die ze stelt of juist gewoon even stil is, voel je je zo op je gemak dat alles bijna vanzelf gaat.
Ze is slim, heeft veel (levens)ervaring en weet de juiste snaren te raken om je te laten omdenken.

Ze heeft me InZicht gegeven in de waarom en leert me er mee om te gaan, ze verwijst me naar de diverse wegen die ik kan gaan volgen privé en zakelijk en blijft me begeleiden in de keuzes die ik aan het maken ben.
Ik heb meer vertrouwen in Hester, leer los te laten en weet me zonder oordeel en minder gesloten zowel privé als zakelijk neer te zetten.

En wat betreft het zakelijke is het zo fijn dat ze in dezelfde “hondenwereld” verkeert. Zo weet ze als geen ander waar je tegen aan kan lopen op zakelijk gebied en kan ze je daarin ook goed begeleiden.

Mijn traject is nog niet afgesloten, ik groei gestaag en loop een weg in die ik zonder Marleen niet had genomen.

Haar openheid, liefde voor het vak, voor haar honden en haar passie om mensen te coachen maakt haar een topper, die ik iedereen zou aanraden en zou gunnen.

Hester van der Meij

Ze geeft woorden aan datgene wat je zelf niet zo goed weet te benoemen

Hoe en waar weet ik al niet meer precies, maar ik heb Marleen leren kennen via de honden. We kwamen elkaar zo hier en daar tegen, en telkens voelde het contact prettig en vertrouwd.

De vlotte en inspirerende manier waarop Marleen haar eigen ‘hondse’ en andersoortige werkactiviteiten combineert, maakte dat ik meteen aan haar dacht, toen ik iemand zocht om mee te klankborden. Ik wilde wel eens met haar praten over de kunst van het matchen van zoveel verschillende werkzaamheden.

Bij mij ging het om activiteiten in de honden & paardenwereld én het opbouwen van een humane acupunctuurpraktijk. Moest ik kiezen of zou ik een manier kunnen vinden om toch beiden te blijven doen?

Klankborden met Marleen betekent dat ze woorden geeft aan datgene wat je zelf eigenlijk (nog) niet zo goed weet te benoemen. Daarbij kiest ze haar woorden met zorg. Ze legt met precisie de vinger op de knelpunten, zonder dat je je daarbij ongemakkelijk voelt. Met eenzelfde gemak verheldert Marleen je sterke kanten, je kwaliteiten en mogelijkheden. Ze houdt het gesprek heel kundig in het spoor. Na een middag aan Marleen’s keukentafel ga je met een voldaan gevoel en veel stof tot nadenken naar huis.

Ik kom graag nog een keertje terug.

Monique Staring
Gratis InZicht sessie